7/7/12

Στα Πολιτικά Ευβοίας έσπερναν ...

Όλες οι φωτο 


Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός που καλλιεργούσε τη φυτεία με τα δενδρύλλια κάνναβης
Κατασχέθηκαν επιπλέον πιστόλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγιών, ναρκωτικές ουσίες, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.
Φυτεία με (126) δενδρύλλια κάνναβης, σε δασώση περιοχή, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, προ λίγων ημερών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πολιτικών του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας. 
Συνελήφθη, σήμερα (07-07-2012) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μετά από συνεχή και διακριτική παρακολούθηση της φυτείας, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διάθεση και διανομή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν την φυτεία, η οποία βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένοκαι εκχερσωμένο χώρο έκτασης (300) περίπου τ.μ. περιβαλλόμενο από φυσική κάλυψη  και σήμερα το πρωί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 54χρονο να περιποιείται (ποτίζει) τα δενδρύλλια.
Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν να καλλιεργούνται (94) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (2) έως (2,5) περίπου μέτρα το καθένα καθώς και (32) ακόμη δενδρύλλια, ύψους περίπου (0,50) μέτρων, τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα σε νάιλον συσκευασίες προκειμένου να φυτευτούν από τον 54χρονο δράστη.
Ο 54χρονος συνελήφθη και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, όπως επίσης και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος που βρέθηκαν εντός της φυτείας.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στα Πολιτικά Ευβοίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες και (137) φυσίγγια.
  • Δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (10,7) γραμμαρίων καθώς και ένα κουτάκι με σπόρους ινδικής κάνναβης.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχισθούν αμείωτα.