7/7/12

Η απάτη στις πανελλήνιες έχει συνέχεια

Τα ηλεκτρονικά ίχνη της 61χρονης βρήκε η υπηρεσία του Μάνου Σφακιανάκη
Σχηματίσθηκε δεύτερη δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» του ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω του οποίου υποβλήθηκε η πλαστή δήλωση του μηχανογραφικού δελτίου
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σχετικά με υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη χθες (06-07-2012), έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από 65χρονο ημεδαπό, πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο 65χρονος κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει μηχανογραφικά δελτίο συμμετοχής της στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη ημεδαπή, η οποία διαμένει στην Αθήνα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης ημεδαπής θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.