31/8/12

Ενοίκιο "χρυσάφι" στην Α.Δ Κεφαλλονιάς


Η Ελληνική Αστυνομία σκορπάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσοπληρώνοντας ενοίκια στο Αργοστόλι για το κτίριο που στεγάζει την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλλονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξέρουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά και ειδικά μισθολόγια, την ώρα που επιβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν να συμμαζέψουν τις δημόσιες δαπάνες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλλονιάς-Ιθάκης υπό την βουλευτική του εποπτεία, κατέθεσε σχετική Ερώτηση βασισμένη σε έρευνες και πληροφορίες της Πολιτευτού του Κινήματος στο νησί Γιώτας Αποστολάτου-Τραυλού.

 Σας επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Κύριε Υπουργέ,

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς-Ιθάκης στεγαζόταν σε διώροφο μετασεισμικό κτίριο με οικόπεδο ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και επί της παραλιακής οδού Α. Τρίτση στο Αργοστόλι.

Το κτίριο αυτό κρίθηκε ακατάλληλο λόγω έλλειψης επαρκούς συντήρησης και προβλημάτων στατικής επάρκειας και αποφασίστηκε η εκκένωση και η κατεδάφισή του.

Κατά συνέπεια τον Σεπτέμβριο του 2007 η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μεταστεγάστηκε προσωρινά σε ιδιωτικό κτίριο στο χώρο της ΒΙΠΕ Αργοστολίου και με αρχικό μηνιαίο ενοίκιο 12.000 ευρώ, που εν συνεχεία οριστικοποιήθηκε στις 10.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης προέκρινε την ανέγερση νέου κτιρίου στην θέση του παλαιού, με την μέθοδο ΣΔΙΤ, όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε την εποχή εκείνη στον τοπικό τύπο.

Για τον σκοπό αυτό ζητήθηκε και έγινε από την Πολεοδομία και τον Δήμο Αργοστολίου τροποποίηση του σχεδίου Πόλης ώστε να είναι νόμιμη η ανέγερση του νέου κτιρίου στην ίδια θέση.

Όπως με ενημερώνει η Πολιτευτής Κεφαλλονιάς - Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώτα Αποστολάτου - Τραυλού, πέντε χρόνια μετά, καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί στην κατεύθυνση της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς.  Το παλαιό κτίριο βρίσκεται ακόμη στη θέση του και σαπίζει.  Το Ελληνικό Δημόσιο έχει εν τω μεταξύ καταβάλλει σε ενοίκια στον ιδιώτη τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω σας ερωτώ:

1. Πού βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσης του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης;

2. Τι σκέφτεται να πράξει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη οικονομική αιμορραγία των δημοσίων πόρων για την πληρωμή ενοικίου σε ιδιώτες;