29/8/12

Θυμήθηκε πως είναι πατέρας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Στο πλαίσιο επιχείρησης και μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol), ο ανήλικος εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων και παραδόθηκε στη μητέρα του
Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε καταγγελθεί από την μητέρα του, στις αρχές του περασμένου Απριλίου.
Ειδικότερα, η 40χρονη ημεδαπή μητέρα του ανήλικου, κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, Αυστριακός υπήκοος, είχε πάρει χωρίς τη θέλησή της τον τετράχρονο γιο της, παραβιάζοντας παράλληλα δικαστική απόφαση των Ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 12 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα μέσω του διαδικτύου.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, χρησιμοποιεί «πλατφόρμα» στο διαδίκτυο για να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων (SMS). Στο πλαίσιο αξιολόγησης και ανάλυσης των μηνυμάτων, καθώς και του ψευδώνυμου (nickname) που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα τις Φιλιππίνες.
Μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol) ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές της Χώρας, οι οποίες σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν το δράστη με τον ανήλικο, στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία.
Το ανήλικο παιδί παραδόθηκε στη μητέρα του και είναι καλά στην υγεία του.
Σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, παραβίαση δικαστικής απόφασης και απειλές μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία για να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.