25/8/12

Στο Κανάλι για μπανάκια ο δραπέτης

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού , ο οποίος αναζητείτο, ως δραπέτης από Κατάστημα Κράτησης Φυλακών,
στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει
Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης (17) ετών και (11) μηνών, για εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προέταξε όπλο κατά των αστυνομικών ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του
Συνελήφθη χθες (24-08-2012) το απόγευμα στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Κανάλι) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης από 03-10-2011, οπότε παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις Φυλακές Αλικαρνασσού.
Στις ανωτέρω Φυλακές, ο 40χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και έντεκα (11) μηνών, για διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον 40χρονο, ο οποίος είχε μόλις αποβιβαστεί από λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Κανάλι Πρέβεζας, αυτός προέταξε ένα πιστόλι στους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ ο 40χρονος αντιστάθηκε και κατά τη σύλληψή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος αλλοδαπός, την 03-10-2011, είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις Φυλακές Αλικαρνασσού, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης (17) ετών και (11) μηνών, για σωρεία αδικημάτων.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (25) μηνών και χρηματική ποινή (1500) ευρώ, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του ΚΟΚ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένα (1) πιστόλι μάρκας zoraki διαμετρήματος 9 mm , με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
· ένα πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.)
· δύο κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.