9/8/12

Έπιασαν τους υβριστές

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια μέσω διαδικτύου.
Αναρτούσαν στο διαδίκτυο σχόλια με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος μίας 56χρονης ημεδαπής και ενός 66χρονου ημεδαπού, για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, μέσω διαδικτύου σε βάρος του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ειδικότερα, πριν από μερικές μέρες υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τον Πρόεδρο του « Χαμόγελο του Παιδιού», ότι το τελευταίο διάστημα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο μεγάλος αριθμός εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή ανάλυση, αστυνομική έρευνα και μετά από την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθές (8-8-2012) το πρωί, έρευνα στο σπίτι των δύο κατηγορούμενων στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ και κατά το παρελθόν είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους για υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια μέσω διαδικτύου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.