16/8/12

Η Ρωσίδα τους άνοιγε την πόρτα

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων
σε Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τέσσερα (4) άτομα ενώ εμπλοκή στην υπόθεση έχει και μία αλλοδαπή οικιακή βοηθός, εργαζόμενη σε ένα από τα σπίτια
Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στα χωριά Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις ημεδαποί, ηλικίας 34, 44 και 47 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ σε μία περίπτωση κλοπής εμπλέκεται και μία 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 14-06-2012 έως 08-08-2012, ενεργώντας ως εγκληματική ομάδα και με διαφορετικό ρόλο ο καθένας, αφαίρεσαν από οικίες στην Πλατανούσα και το Μονολίθι Ιωαννίνων, συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ και τρία μηχανήματα κοπής ξύλων και χόρτων.
Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε ένα από τα σπίτια διευκόλυνε την είσοδο των δραστών στο σπίτι.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.