22/8/12

Ποσότητα μαμούθ σε ψαρόβαρκα




Η ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας κάνναβης στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε μέλη του κυκλώματος, τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από εξακόσια σαράντα εννέα (649) κιλά κάνναβης, δύο αυτοκίνητα, μία κλούβα και ένα αλιευτικό σκάφος.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής, με πλωτά και χερσαία μέσα, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 35 και 33 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή στη χώρας μας με αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια τη μεταφορά με χερσαία μέσα, ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα (649) κιλά.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία που αφορούσε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, εντόπισαν στον όρμο της Πλαταριάς Θεσπρωτίας δεκαπέντε σάκους, που περιείχαν (626) δέματα, με κάνναβη βάρους (649.537) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη, 33χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ο οποίος προσήλθε στο σημείο και άρχισε να φορτώνει τα ναρκωτικά.

Ταυτόχρονα, από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ακινητοποιήθηκε αλιευτικό σκάφος, με κυβερνήτη 58χρονο ημεδαπό, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε μεταφέρει από τα παράλια της Αλβανίας τα ναρκωτικά στον όρμο της Πλαταριάς.

Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο Καρτέρι και στη θέση «Γωνιά» Θεσπρωτίας συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί και ο 35χρονος ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Το σκάφος και τα τρία Ι.Χ. οχήματα (δύο αυτοκίνητα και ένα κλειστό φορτηγό) που χρησιμοποιήθηκαν από τους εμπόρους ναρκωτικών κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκε και η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.