21/9/12

Βρήκαν τους ληστές της Μακρακώμης


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από δύο δράστες, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία του, στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για δύο (2) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Ειδικότερα την 14-12-2011 το βράδυ, οι δύο δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην οικία του 76χρονου ιδιοκτήτη όταν αυτός έκλεισε το κατάστημα υγρών καυσίμων που διατηρεί στο ισόγειο της οικίας του.
Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (πιστόλι) και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τον 76χρονο ιδιοκτήτη και την 72χρονη σύζυγό του και αφαίρεσαν χρυσαφικά καθώς και το χρηματικό ποσό των 47.000 περίπου ευρώ (σχετικό το από 15-12-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, ταυτοποίησαν τους δύο δράστες εκ των οποίων ο 26χρονος συνελήφθη προ τρημέρου (18-09-2012) στην Μάκρη Φθιώτιδας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, διότι εκκρεμούσε σε βάρους του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας και για Νομοθεσία περί αλλοδαπών.
Επιπλέον, ο 22χρονος είχε ήδη συλληφθεί την 11-09-2012 στη Μακρακώμη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από 06-03-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας για συμμετοχή σε παλαιότερη ληστεία επίσης στην περιοχή της Μακρακώμης και διατάχθηκε η προφυλάκιση του στις Φυλακές Κορυδαλλού (σχετικό το από 11-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.