22/9/12

Δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά;

Της Κατερίνας Μηναδάκη
[prisma news.gr]
 
Με μια πισώπλατη μαχαιριά φαίνεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος 17χρονος σήμερα αργά το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου.

Η σωρός του 17χρονου που βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα στο νεκροτομείου του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι έδωσε στα πλαίσια της προανάκρισης όλα τα στοιχεία για την άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο οικογένειες μόνο και μόνο για τις κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 17χρονος δολοφονήθηκε από κάποιον που κρατούσε μαχαίρι και το θανατηφόρο χτύπημα το δέχτηκε στην πλάτη.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο του μακελειού βρέθηκαν συνολικά 7 άτομα εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε και οι τρεις κατέληξαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα μέχρι αυτή την ώρα και οι τρεις τραυματίες βρίσκονται τελικά εκτός κινδύνου και έχουν μεταφερθεί σε απλούς θαλάμους νοσηλείας.

Ψάχνουν για τρεις

Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή του Μονοφατσίου αναζητώντας τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή και ανάμεσα τους- οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι – βρίσκεται και ο δράστης του φονικού.

Η αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα αναζητά έναν επίσης 17χρονο, έναν 42χρονο και έναν 24χρονο. Όλοι είναι ντόπιοι και ανήκουν στην άλλη οικογένεια με την οποία υπήρχε η διαμάχη για τα κτηματικά.

 

Δεν βρέθηκαν τα όπλα

Οι τρείς άνδρες από το μακελειό και μετά έχουν τραπεί σε φυγή και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν βρεθεί ούτε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Ούτε πιστόλια, ούτε μαχαίρια αλλά ούτε και λοστάρια που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν καταλήξει στα χέρια της αστυνομίας , κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Κύκλοι αξιωματικών αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι τρεις άνδρες, ανάμεσα τους και ο φονιάς, να τα πήραν και να εξαφανίστηκαν, θεωρώντας ότι εξαφανίζουν έτσι και τα όποια στοιχεία.

Επεισοδιακή μεταφορά

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα έγιναν ένα τέταρτο πριν τις 3 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή έξω από το Πύργο Μονοφατσίου όταν άνδρες από τις δύο οικογένειες που είχαν κτηματικές διαφορές επί σειρά ετών συναντήθηκαν και έβγαλαν όπλα. Η συμπλοκή ήταν εξαιρετικά άγρια.
Από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα ένας νεκρός και τρεις τραυματίες. Πιο συγκεκριμένα τον νεκρό προσπάθησε να μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας ο θείος του παίρνοντας μαζί έναν ακόμα τραυματία από την ίδια οικογένεια.
 Ωστόσο ο άνδρας δεν άντεξε την πίεση αναφέρουν οι πληροφορίες, σταμάτησε στο χωριό και τo δρομολόγιο προς το κέντρο υγείας συνέχισε άλλος συγχωριανός.
Όσο για τους άλλους δύο τραυματίες από το σημείο του μακελειού, το έναν τον μετέφερε ο πατέρας του που ήταν στη συμπλοκή ενώ τον άλλο τον μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε και πήγε στο σημείο, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Από τη στιγμή ωστόσο που συγκεντρώθηκαν όλοι έξω από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα άρχισε να δημιουργείται μια τεράστια αναστάτωση και ένας τρομακτικός πανικός μια και τα πνεύματα ήταν εξαιρετικά οξυμένα. Από εκείνη την ώρα και μετά το χωριό είναι ζωσμένο από αστυνομικούς ενώ ακόμα και κατά τη μεταφορά και νοσηλεία των τραυματιών επελέγησαν διαφορετικά νοσοκομεία έτσι ώστε να μην συναντηθούν τα δύο σόγια. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο οικογένειες που εμπλέκονται στο μακελειό μένουν στο Ροτάσι, ένα χωριό δίπλα στον Πύργο ενώ στη συμπλοκή υπήρχαν άτομα και από διπλανό χωριό.