21/9/12

Οι δουλέμποροι ήθελαν να ξεφύγουν

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Το ΙΧ της φωτο είχε Γερμανικές πινακίδες

Βρέθηκαν και τα κουπιά στην πλαστική βάρκα τους
 
Συνελήφθησαν χθες (20-9-2012) το βράδυ, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές (δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 40 και 43 ετών και ένας 39χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Βιετνάμ, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Σομαλίας.
Ειδικότερα, η ομάδα των αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , εντόπισαν, μία ομάδα δώδεκα (12) μη νόμιμων μεταναστών, να κινείται στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής με κατεύθυνση την Εγνατία Οδό, καθοδηγούμενη από τους τρεις (3) διακινητές. Λίγο αργότερα προσέγγισε στο σημείο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δώδεκα μη νόμιμοι μετανάστες, με τη βοήθεια των τριών διακινητών και ακολούθως ξεκίνησε με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.
Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής, της Εγνατίας Οδού, έγινε σήμα στάσης στον οδηγό του οχήματος, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στον Ίασμο Ροδόπης, όπου προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν να προκληθούν υλικές μόνο ζημιές στα δύο οχήματα, ενώ ο οδηγός διακινητής με εννέα (9) από τους δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα οι προτρέξαντες αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του FRONTEX Φινλανδίας, εξέδωσαν επιστάμενες αναζητήσεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο οδηγός διακινητής δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η ομάδα των αστυνομικών, εντόπισε και συνέλαβε, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, τους τρεις (3) διακινητές – καθοδηγητές.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.