12/9/12

Ο Τσιριμιάγκος πίσω από το σχέδιο ...


Ο Σωκράτης Τσιριμιάγκος είναι ο 49χρονος βαρυποινίτης που χρησιμοποιούσε αστυνομικούς της Τροχαίας για να  «αρμέγει» ιδιοκτήτες που τους είχαν κλέψει τα πολυτελή οχήματά τους. Ο Τσιριμιάγκος  είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη δολοφονία του 39χρονου ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου. Το αιματηρό περιστατικό στην πορεία «γέννησε» και άλλους «καριερίστες» … Τον Αύγουστο του 2010 έγινε  ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου, όπου  τρεις δράστες άρπαξαν περίπου 500.000 ευρώ. Έκαναν, όμως, κρίσιμα λάθη, ειδικά με τις κλήσεις των τηλεφώνων τους. Ετσι για τη ληστεία αυτή συνελήφθη ο 38χρονος Δημήτρης Μπαλτάς που επίσης είχε κατηγορηθεί για την ληστεία στο ΓΓΝΝ.
Σύμφωνα πάντως με τα «στατιστικά» στοιχεία , ο Τσιριμιάγκος, τον Απρίλιο του 2010 είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα με τα ΙΧ. θέτοντας ως αρχηγείο του ένα  
καρτοτηλέφωνο του σωφρονιστικού καταστήματος, είχε στρατολογήσει δίκτυο εκβίασης, με τη συνεργασία ενός 45χρονου και ενός 30χρονου, αλλά και με την βοήθεια δύο όμορφων Ουκρανίδων, 23 και 27 χρόνων. Η συμμορία όμως έκλεβε  και η ίδια  ακριβά αυτοκίνητα και στη συνέχεια ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, ζήταγε λεφτά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες για να τους τα επιστρέψει.