29/12/12

Πιάστηκαν και οι "4"

 
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν χθες (28.12.2012) αργά το απόγευμα στο Καλπάκι και τη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, τη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών, που μετέφεραν σχεδόν (70) κιλά κάνναβης .
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 32, 26 και 39 ετών και μία 26χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο , το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος με συνοδηγό την 39χρονη και συνοδευόταν από ΙΧ αυτοκίνητο (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ενήργησε οπισθοπορεία αναπτύσσοντας ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο υπηρεσιακό όχημα και να προκαλέσει τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού και υλικές ζημιές.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Εξήντα έξι (66) ανισοβαρή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (69.845) γραμμαρίων.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.