21/12/12

Έκανε «βόμβες» τα μπουκάλια μετ’ επιστροφής ...


Ιδού και η απόδειξη. Τα άδεια μπουκάλια στα πεντακάθαρα καφάσια μπύρας, μαρτυρούν πως τα έχουν αφήσει στις σκάλες για να τα παραλάβει ο προμηθευτής ποτών.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε σήμερα, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη «Βίλα Αμαλία»:
«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη “Βίλα Αμαλία” μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών “μολότοφ” και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη “Βίλα Αμαλία” αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας».
Σε ερώτηση επίσης δημοσιογράφου για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε:
«Η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί».