1/12/12

Την κάλυψαν με μπουφάν στο πρόσωπο


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ληστεία που διαπράχθηκε προ δεκαπενθημέρου, από δύο δράστες, σε βάρος 53χρονης  στην οικία της, στην Παραλία Ραχών Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δύο δραστών. Πρόκειται για έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη προχθές (29-11-2012) το πρωί με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Ειδικότερα την 16-11-2012 το απόγευμα, οι δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο σκούφο και μαντίλι, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 53χρονης και με την απειλή κατσαβιδιού, την ακινητοποίησαν και της κάλυψαν το πρόσωπο με μπουφάν, προκειμένου να μην βλέπει τις κινήσεις τους.
Στη συνέχεια οι δράστες, αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.
Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τον 23χρονο προχθές το πρωί στη Παραλία Ραχών Φθιώτιδας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας. Ο δράστης αναγνωρίσθηκε από την 53χρονη, ως το άτομο που με τη χρήση κατσαβιδιού την είχε ακινητοποιήσει στον καναπέ του σαλονιού της και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σε βάρος του εκδόθηκε το από 29-11-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας, βάση του οποίου συνελήφθη.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός του.