25/10/12

Πήγαν να αποσπάσουν κρατούμενους


Κατά τη σύλληψη των δύο 45χρονων, ομάδα ΡΟΜΑ περίπου εκατό ατόμων (ανήλικα και γυναίκες) επιχείρησε να αποσπάσει τους συλληφθέντες από τους αστυνομικούς και έρριψαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά περιπολικών με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στα οχήματα
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί 28, 45 και 45 (γυναίκα) ετών , για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών .
Αρχικά, στη Νέα Πέλλα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών εντόπισαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο πλαϊνό της αριστερής πόρτας και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε (4) γραμμάρια κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος είχε αγοράσει την παραπάνω ποσότητα χθες (23.10.2012) το απόγευμα από έναν 45χρονο ημεδαπό (ΡΟΜ) στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, σήμερα (24.10.2012) το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου για εμπορία ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο 45χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών για την διενέργεια αστυνομικής έρευνας στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδο αυτών κλειδώνοντας την πόρτα με βίαιο τρόπο, ενώ η 45χρονη τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν.
Ειδικότερα, στην κατοχή των συλληφθέντων που κατηγορούνται για εμπορία και σε αστυνομική έρευνα της οικίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (13,6) γραμμάρια ηρωίνης,
  • δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (77,2) γραμμάρια κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των (156) ευρώ και
  • (1) κινητό τηλέφωνο .
Ακολούθως, ομάδα περίπου εκατό ατόμων (ΡΟΜ) που αποτελούνταν από ανήλικα και γυναίκες , αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αποσπάσει τους δύο συλληφθέντες από τους αστυνομικούς στους οποίους ανατέθηκε η φύλαξη τους. Επίσης, έρριψαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά περιπολικών οχημάτων, όπου επέβαιναν οι αστυνομικοί και οι συλληφθέντες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε ανεμοθώρακες και τζάμια των οχημάτων, και με κίνδυνο τραυματισμού των επιχειρούντων .
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα ελευθέρωσης φυλακισμένου, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.