23/1/13

Σεσημασμένοι


Συνελήφθησαν, το Σάββατο (19-1-2013) το απόγευμα, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες και τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για εντοπισμό «πορτοφολάδων» σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π «Μοναστηράκι» και «Θησείο» καθώς και στη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, συνέλαβε τους δύο (2) αλλοδαπούς, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τη τσάντα γυναίκας, αστυνομικού της παραπάνω Υπηρεσίας.
Όπως εξακριβώθηκε, οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο δίμηνο άλλες επτά (7) κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στους ίδιους χώρους.
Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί την 26-11-2011, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών εντός και εκτός Σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου .
Οι δύο συλληφθέντες είχαν τότε κριθεί προφυλακιστέοι και αποφυλακίσθηκαν την 14-11-2012 με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.