23/1/13

Οι Τσιγγάνοι έκαναν εξορμήσεις

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ασφαλείας Λαμίας,  εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστεία και κλοπές, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Φθιώτιδας.
Συνελήφθησαν, προχθές (21-01-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 39, 21 και 17 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν, μία (1) ληστεία και τρεις (3) κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Λαμία και Στυλίδα, μία (1) κλοπή σε επιχείρηση στο Λιανοκλάδι, καθώς και μία (1) αρπαγή τσάντας στη Λαμία.
Ειδικότερα προχθές το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Ε. επιβατηγό αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Στυλίδα, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας και άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε όμορους Νομούς, σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Λάρισας και στη συνέχεια παρελήφθησαν αρχικά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας και ακολούθως από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα
από τα τέλη Νοεμβρίου του 2012 έως και την 21-01-2013, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.
Οι δράστες κατά την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως την μέθοδο της απασχόλησης, προκειμένου να αφαιρούν χρηματικά ποσά, ενώ δεν δίσταζαν να επιτίθενται αιφνιδιαστικά και να προβαίνουν σε αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν:
  • Μία ληστεία που διέπραξαν ο 39χρονος με τον 21χρονο την 14-01-2012 σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λαμία, από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
  • Τρεις (3) κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Λαμίας και στη Στυλίδα Φθιώτιδας , όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (560) ευρώ.
  • Μία (1) αρπαγή τσάντας από 38χρονη ημεδαπή που βάδιζε σε περιοχή της Λαμίας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
  • Μία (1) κλοπή από επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (22-01-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (24-01-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.