14/2/13

Η αλητεία του διοικητή

Στο Α.Τ  Ρέντη
 
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 51χρονου ανώτερου Αξιωματικού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τα αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και εκβίασης σε βάρος 34χρονου υπηκόου Πακιστάν.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του 34χρονου αλλοδαπού, σχετικά με επίμεμπτες ενέργειες σε βάρος του, από τον συγκεκριμένο Αξιωματικό και την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε χθες, ότι κατά την προσαγωγή του, προ τριημέρου (11.02.2013) το απόγευμα, στην αστυνομική υπηρεσία που υπηρετεί ο συγκεκριμένος Αξιωματικός, ο τελευταίος του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του. Με τη πρόφαση ότι ο αλλοδαπός θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των εν λόγω χρημάτων, ο Αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το υπόλοιπο μέρος αυτών.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο του Αξιωματικού στην Υπηρεσία του, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.945,45) ευρώ, δύο (2) διαβατήρια Πακιστανικών Αρχών και ογδόντα οκτώ (88) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Ο συλληφθείς Αξιωματικός οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.