5/4/13

Το μπαρ και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

 
Γνώριμο του ΣΔΟΕ το μπαρ της Κομοτηνής όπου χτύπησαν φοιτητή
Απόδειξη σε μπαρ της Αθήνας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. Η πινακίδα πίσω ενημερώνει για την εφαρμογή της νέας αγοαρανομικής διάταξης σύμφωνα με την οποία ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει χωίς την έκδοση αποδείξης.
 
 
Πέντε φορές είχαν εντοπισθεί από τον ΣΔΟΕ παραβάσεις στο νυκτερινό κέντρο στην Κομοτηνή όπου ξυλοκοπήθηκε το περασμένο Σάββατο ένας 20χρονος φοιτητής επειδή δεν πλήρωσε τα ποτά του καθώς δεν του είχαν δώσει απόδειξη. Ο φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Κομοτηνής και της Αθήνας.

Ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δύο ατόμων που εξακριβώθηκε ότι ήταν οι δράστες, ενός 30χρονου και του 22χρονου σερβιτόρου του καταστήματος.
Όπως προκύπτει τώρα, οι φορολογικές παραβάσεις από το συγκεκριμένο κατάστημα της θρακικής πόλης ήταν διαρκείς και οι υπεύθυνοί του, όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν αλλά συμπεριφέρθηκαν και προκλητικά.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή της Κομοτηνής, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ελεγχθεί τους τελευταίους μήνες συνολικά 13 φορές και σε σχεδόν τις μισές περιπτώσεις του είχαν κοπεί πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων κι άλλα αδικήματα. Όμως αυτό το βεβαρημένο παρελθόν και ο έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να είχαν νουθετήσει τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Συνέχιζαν λοιπόν να μην κόβουν αποδείξεις αλλά και να «τιμωρούν» όσους πελάτες τολμούσαν να τις ζητήσουν.

Μετά το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου υπήρξε νέα άφιξη του κλιμακίου του ΣΔΟΕ που έκοψε πρόστιμα 5.000 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων στο κατάστημα που συνδέεται με την περίπτωση του 20χρονου τραυματισμένου φοιτητή, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι και για άλλες φορολογικές παραβάσεις.