13/4/13

Φόνος στη Βόρεια Ήπειρο

Τα Ντοκουμέντα

 
 

Ρεπορτάζ: Αftonomi.gr

 
Σύμφωνα με πληροφορίες δυο αλβανοί ληστές προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού βορειοηπειρωτών, στο χωριό Βοδικό της Άνω Δρόπολης έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη Παντελή Μαγκλάρα 76 ετών ο οποίος διαπληκτίστηκε μαζί τους με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι, πράγμα το οποίο έφερε και τον ακαριαίο θάνατο του. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυο θρασύδειλοι αλβανοί ληστές βασάνισαν και ξυλοκόπησαν χωρίς οίκτο και την 76χρονη σύζυγο του θανόντα, Ευανθία Μαγκλάρα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο κορμί και στο κεφάλι.

Η αστυνομία Αργυροκάστρου υποψιάζεται πως οι ληστές είναι δυο άνδρες από το Τεπελένι οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν εργαστεί στην περιοχή. 

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν στηθεί μπλόκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει έλεγχος σε πέντε σπίτια με αποτέλεσμα την προσαγωγή 6 αλβανών, 4 από Τεπελένι και 2 από το Λιμπόχοβο, στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πολλοστή φορά που αλβανοί ληστές κάνουν επιδρομή σε χωριά της Βορείου Ηπείρου, κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάτοικοι των ελληνικών κοινοτήτων είναι οι υπερήλικοι, ή επειδή οι ληστοσυμμορίες γνωρίζουν ότι πολλά σπίτια Ελλήνων είναι κλειστά, λόγω της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Πριν από λίγο διάστημα κλοπές είχαν σημειωθεί και σε χωριά του νομού Δελβίνου. 

Πηγές από την αστυνομία Αργυροκάστρου αποδίδουν την αύξηση τελευταία των ληστειών στην επιστροφή πολλών Αλβανών μεταναστών από Ελλάδα. Η αστυνομία, μάλιστα δείχνει αδύναμη στην αντιμετώπιση του κύματος ληστειών, τόσο λόγω της αύξησης του αριθμού τους, όσο και επειδή δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το προερχόμενο από την Ελλάδα νέο αίμα ληστών.