13/4/13

Τους πήγαιναν καρότσα

Τα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.
Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-4-2013), στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών, δύο έλληνες και πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί μετανάστες, είκοσι τέσσερις (24) υπήκοοι Μπαγκλαντές, δεκαεπτά (17) Πακιστάν, τρεις (3) Συρίας, τρεις (3) Αφγανιστάν και δύο (2) Ιράκ. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Ειδικότερα, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Από εκεί με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Ν. Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά μέσα, στην Ιταλία.
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Δ.Χ. φορτηγό και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στο σταθμό διοδίων Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών και συνέλαβαν τα επτά (7) μέλη της οργάνωσης και τους σαράντα εννέα (49) αλλοδαπούς μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) συλληφθέντες ημεδαποί έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση ενώ τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και τη μεταφορά των μεταναστών. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.500-3.500 ευρώ.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Δ.Χ. φορτηγό.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.