16/5/13

Ο Τούκαλης πήγε Πειραιά

Παρουσίαση του βιβλίου "Λαθρέμποροι Ιστορίας"

 



Μια παρουσίαση – έκπληξη του βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι Ιστορίας – Επιστροφή των θησαυρών», έγινε με πρωτοβουλία δύο φίλων του.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης με συνομιλητές του τους δημοσιογράφους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Χιδίρογλου παρουσίασαν  στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Αιγιής», στον Πειραιά το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σιδέρη και προαλείφεται ως ένα από τα μπέστ σέλλερ της χρονιάς.
Κόσμος του πνεύματος και των τεχνών αλλά και πολλοί φίλοι του βιβλίου έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση και άκουσαν με ενδιαφέρον όλα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή είχε ο διάλογος που ακολούθησε με ποικίλες τοποθετήσεις και προβληματισμούς για το θέμα αλλά και πάνω σε πολιτιστικά ζητήματα.
Το βιβλίο του Γιώργου Τσούκαλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σιδέρη αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον κοινό, που μοιράστηκε με τον Γιώργο Τσούκαλη, την αγωνία για την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί και βρίσκονται στα τέσσερα
σημεία του ορίζοντα.