4/5/13

Του πέταξαν στο γκρεμό το φορτηγό

 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, για ένοπλη ληστεία που έγινε  στην περιοχή Μαλακώντα Ερέτριας Ευβοίας, σε βάρος 35χρονου  οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων και ειδών καπνού.
Ειδικότερα  οι τέσσερις δράστες, επιβαίνοντας σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και φορώντας κουκούλες τύπου full face , εγκλώβισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας και με την απειλή πιστολιών που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, ανάγκασαν τον 35χρονο οδηγό του να αποβιβαστεί.
Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν έμφορτο με (65) κούτες, που περιείχαν συνολικά 32.500 πακέτα τσιγάρων και επιβιβαζόμενοι οι δύο στο όχημα της εταιρείας και οι άλλοι δύο στο ένα από τα δύο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητα με τα οποία είχαν πετύχει τον εγκλωβισμό, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ στο σημείο της ληστείας βρέθηκε το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες και έφερε πλαστές πινακίδες. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέκυψε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του την 31-01-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας εντόπισαν  μέσα σε χωματερή ύψους είκοσι περίπου μέτρων στην περιοχή Φύλλων Χαλκίδας Ευβοίας, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας το οποίο οι δράστες είχαν κατακρημνίσει, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει όλο το φορτίο του με τα τσιγάρα.
Το ανωτέρω όχημα, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ανασύρθηκε από γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, προκειμένου να εξερευνηθεί.
Επιπλέον από τις συνεχιζόμενες έρευνες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Βασιλικό Ευβοίας το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι δύο από τους δράστες μετά την διάπραξη της ληστείας. Το συγκεκριμένο όχημα φέρει, όπως και το πρώτο που εγκατέλειψαν στον τόπο της ληστείας, πλαστές πινακίδες και έχει δηλωθεί η κλοπή του την 01-02-2013 επίσης στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.