8/6/13

Η ΔΙΑΣ έπιασε ληστές στον Τύρναβο

Τα μαχαίρια των Αλβανών
 
Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο απόπειρες ληστείας, μία ληστεία και μία κλοπή που έγιναν στη Λάρισα και τον Τύρναβο Λάρισας. Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (07-06-2013) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δράστης των παραπάνω εγκληματικών πράξεων, ο οποίος λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να ληστέψει «μίνι – μάρκετ» στη Λάρισα.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς μετέβη σε κατάστημα «μίνι - μάρκετ» 41χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε, αναγκάζοντας το δράστη να τραπεί σε φυγή, μαζί με ομοεθνή συνεργό του αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων που τον ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 20χρονο κοντά στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μήκους (24) εκατοστών κι ένα σκοινί ναυτικού τύπου, μήκους τριών μέτρων.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν και οι παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στις οποίες προέβη ο συλληφθείς:
  • το μεσημέρι της (19-05-2013) στον Τύρναβο Λάρισας, ο 20χρονος μετέβη σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» 61χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ
  • το πρωί της (04-06-2013) στον Τύρναβο Λάρισας ο 20χρονος επιχείρησε να ληστέψει κατάστημα «μίνι μάρκετ» και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από τον 61χρονο ημεδαπό, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, χρήματα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τα αποσπάσει, καθώς ο παθών τράπηκε σε φυγή και
  • το βράδυ της (05-06-2013) στη Λάρισα, ο συλληφθείς με άγνωστο μέχρι στιγμής ομοεθνή συνεργό του, πλησίασαν 33χρονη ημεδαπή και αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, δύο τραπεζικές κάρτες, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα προσωπικά της έγγραφα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του αλλοδαπού και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.