5/7/13

Τους έφαγαν 41.000 € για να τους βρουν δουλειά

 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο  γυναικών ηλικίας 44 και 45 ετών.
Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία ατόμων 45 και 25 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενες χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, σε χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, εξαπάτησαν τους ανωτέρω ημεδαπούς και με το πρόσχημα της διαμεσολάβησής τους για ανεύρεση εργασίας, τους απέσπασαν συνολικά 40.940 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί αρμοδίως ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις..
Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων, προτείνει τα ακόλουθα:
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.