5/7/13

Tρύπωναν στα βενζινάδικα

 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 25 – 06-2013.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λαγκαδά σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ομάδας ΟΠΚΕ, τρείς ημεδαποί ηλικίας 34, 15 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής” και “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς”.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Λαγκαδά, εντόπισε σε κίνηση ΙΧΕ αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή νωρίτερα, σε αστυνομικό κατάστημα του κέντρου πόλης. Στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία δεν σταμάτησαν σε ηχητικά σήματα των αστυνομικών, αντιθέτως, ανέπτυξαν ταχύτητα προβαίνοντας σε πλήθος τροχονομικών παραβάσεων και επικίνδυνων ελιγμών, προκειμένου να διαφύγουν. Έπειτα από καταδίωξη οι τρείς κατηγορούμενοι ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, κατά τον τελευταίο περίπου μήνα, διέρρηξαν δέκα (10) πρατήρια υγρών καυσίμων, με χρήση τουλάχιστον τεσσάρων κλεμμένων ΙΧΕ αυτοκινήτων. Σε οκτώ (8) περιπτώσεις, αφαίρεσαν συνολικά (940) ευρώ, διάφορα εμπορεύματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ προκάλεσαν σε όλες τις περιπτώσεις φθορές και υλικές ζημιές μεγάλης χρηματικής αξίας, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.