29/8/13

Έπιασαν τον Νταν Καραμπουλέα

 
 
 
Συνελήφθη, χθες (28-08-2013) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας Νταν Καραμπουλέα, επικίνδυνος δραπέτης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.
Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα ο ανωτέρω προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή – συμμετοχή του σε υποθέσεις διάπραξης κλοπών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική σακούλα με διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα ζευγάρι γάντια.
Κατά την προσαγωγή του δήλωσε ψευδή (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να αποφύγει τη επακόλουθη σύλληψή του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για τον ανωτέρω αλλοδαπό, δραπέτη του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης (25) ετών και (19) μηνών, από το 1995, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.
Ειδικότερα την 27-5-1995, με σκοπό τη ληστεία, διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης και αφού έπνιξε την 69χρονη ιδιοκτήτρια, την ώρα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο της, στη συνέχεια αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα και έβαλε φωτιά στο χώρο για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2012 είχε λάβει τακτική άδεια από τις Φυλακές, χωρίς να επιστρέψει, ως όφειλε.
Τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα το πρωί της 16-07-2012, στο Γέρακα Αττικής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως συνεπιβάτης, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, προέταξε διαδοχικά τρεις φορές μακρύκανο όπλο και σκόπευσε τους αστυνομικούς, χωρίς τελικά να πυροβολήσει.
Για την υπόθεση αυτή είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ε΄τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση κατά συρροή.
 
Ο συλληφθείς δραπέτης, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος,
θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε κλοπές, ληστείες και άλλα αδικήματα, τόσο στη Λάρισα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.