23/8/13

Έσπασε με λοστό την εκκλησία

Το πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/22-08-2013sterea.jpg
 
Συνελήφθη ξημερώματα στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 57χρονος  κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής Ιερού Ναού.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 05:00΄ χθες το πρωί, ο 57χρονος προσπάθησε να διαρρήξει την κεντρική είσοδο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Αλιβέρι, σπάζοντας με μεταλλικό λοστό το λουκέτο ασφαλείας της πόρτας.
Αστυνομικοί της Δ΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας που περιπολούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν τον 57χρονο και μετά από δυναμική επέμβαση τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένα σε παρτέρι κοντά στο σημείο σύλληψης του δράστη, αλλά και μέσα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού:
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Επίσης από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 57χρονου δράστη.
Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Οι δράσεις των Αστυνομικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, στο πλαίσιο τόσο της προληπτικής όσο και της κατασταλτικής αστυνόμευσης, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες.