9/11/13

Ο Ιρανός είχε κακό παρελθόν

Την 11.00 ώρα (08.11.2013), συνελήφθη από αστυνομικούς, που διατίθενται για μεταγωγές και φύλαξη - ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, ο οποίος αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι, δικαστική υπάλληλο εντός του κτιρίου 10.
Η παθούσα, που φέρει τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη, διακομίσθηκε σε κεντρικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης κατά την εξέτασή του, δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των Δικαστηρίων, ούτε το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος της υπαλλήλου, ενώ η γενικότερη ψυχική του κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα ασταθής.
Επιπλέον, προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη από τις αστυνομικές Αρχές για κατοχή και χρήση ναρκωτικών (ηρωίνης), ενώ την 20.10.2013 αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών.
Παλαιότερα, την 15.12.2008 είχε επίσης αποφυλακιστεί από τις Φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία, με Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.
Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.