15/3/14

12 κιλά κοκαΐνης σε βαλίτσα

Τα Ντοκουμέντα: Σίνδος-Θεσσαλονίκη
Στη βιομηχανική περιοχή με ντάλικα
 
 
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης, που δραστηριοποιούνται σε διεθνικό επίπεδο, αποκομίζοντας παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά, κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του γραφείου DEA Αθηνών.
Στο πλαίσιο της δράσης του , το κύκλωμα αναλάμβανε την αγορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρα της Ευρώπης και την εισαγωγή και διακίνηση των φορτίων στην ελληνική επικράτεια.
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες της 14-03-2014, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, διαπιστώθηκε συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, κατά την οποία ο 40χρονος άντρας, προσερχόμενος με ΙΧΦ αυτοκίνητο σε σημείο συνάντησής τους, παρέδωσε στον 33χρονο συνεργό του μία βαλίτσα ταξιδίου, που περιείχε δώδεκα (12) δέματα κοκαΐνης.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • 11 κιλά και 806 γραμμάρια κοκαΐνη
  • Ένα (1) ΙΧΦ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
  • Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του ο 33χρονος, αλλά και την παραλαβή των δεμάτων κοκαΐνης και
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.