14/3/14

Έβγαλαν 220 κιλά στην παραλία της Κέρκυρας


Το Λιμενικό σε δράση
 
Και η τοπική αστυνομία ασχολείται με "ανώνυμες" επιστολές
Δεν αδειάζει η τοπική Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ στο νησί και τις συλλήψεις στη στεριά τις κάνει το Λιμενικό;
Και μια απορία: Για τις συκοφαντίες σε βάρος του προηγούμενου Υποστράτηγου στην Κέρκυρα, μήπως αξιωματικούλης πίεζε μάρτυρες στα κρατητήρια να καταθέσουν σε βάρος του ανωτέρου του; Και αν ναι, πιανού εντολές εκτελούσε; Μήπως αυτουνού που μετά πιάστηκαν μαλλί με μαλλί;

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, προέβησαν  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, στην παραλία Αγίου Ιωάννη Περιστέρων Κέρκυρας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν στην παραλία Αγίου Ιωάννη Περιστέρων Κέρκυρας,  τέσσερις (04) σάκοι επιμελώς κρυμμένοι, οι οποίοι περιείχαν ενενήντα δύο (92) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εκατόν εννέα (109) κιλών και διακοσίων είκοσι (220) γραμμαρίων.
Στην ανωτέρω περιοχή, η οποία είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν τους σάκους με τις ναρκωτικές ουσίες.
Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στις οικείες των ανωτέρω, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι τέσσερις (04) σάκοι με τις ναρκωτικές ουσίες, μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ένας φακός και δύο κινητά τηλέφωνα.