29/3/14

Έκλεψαν ατμομηχανή από ανενεργό ορυχείο

Κύμη
 
Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2014) το βράδυ στη Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα διάπραξης διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν, με τη χρήση μηχανήματος έργων (εκσκαφέα), να αφαιρέσουν από ανασφάλιστο χώρο εγκαταστάσεων ανενεργού ορυχείου στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, ιδιοκτησίας Δημοσίου, μία μη λειτουργική σιδερένια ατμομηχανή, βάρους πέντε (5) περίπου τόνων, την οποία λόγω μεγέθους δεν κατόρθωσαν να την απομακρύνουν αρκετά από το σημείο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης χθες το μεσημέρι, από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και επιστάμενων αναζητήσεων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στην Κύμη Ευβοίας και συνελήφθησαν.
Το μηχάνημα έργων (εκσκαφέας) κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης