14/5/15

Πήγε στο Βορρά






Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Τρίτη (12.5.2015) τη Λάρισα και την Κατερίνη, ενώ την (13.5.2015) επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευε ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.
Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στη Λάρισα. Ειδικότερα, επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάκος.
Εκεί, συνάντησε τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, καθώς και Αξιωματικούς και μετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.
Εν συνεχεία, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τους Διοικητές των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφέρειας, με θέμα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αποστόλη Καλογιάννη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα της πόλης, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε αστυνομία και πυροσβεστική, η αντιπυρική περίοδος και ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών με το Δήμο.
Επόμενος σταθμός του Αναπληρωτή Υπουργού ήταν η Κατερίνη. Εκεί, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό. Εν συνεχεία, ο κ. Πανούσης συνάντησε το Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Σάββα Χιονίδη.
Το πρωί της Τετάρτης (13.5.2015), ο κ. Πανούσης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά, βρέθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης. Εκεί, συναντήθηκε με Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και Αξιωματικούς και συζήτησαν για τα ζητήματα που αφορούν στην αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή. Συνάντηση είχε και με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, που του εξέθεσαν τα προβλήματα των αστυνομικών της περιοχής.
Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διοικητές των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, που έχει πρόσφατα ανεγερθεί. Σε όλες τις παραπάνω επισκέψεις ο κ. Πανούσης συνοδευόταν από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημοσθένη Αναγνωστάκη.
Ακολούθως, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και το ενδεχόμενο κατάρτισης Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αστυνόμευση της πόλης. Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Κατά τη συνάντηση αποτυπώθηκαν τα προβλήματα της Περιφέρειας όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου και αποφασίστηκε κοινή δράση για την αντιμετώπισή τους.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει στην Κομοτηνή, ενώ αύριο (14.5.2015) θα επισκεφθεί την Ξάνθη.