14/3/14

... Ξεφούσκωναν τα έσοδα


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία χθες (13.03.2014) το πρωί, στην περιοχή του Ιλίου Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 46 και 44 ετών, συνιδιοκτήτες (ομόρρυθμοι εταίροι) γυμναστηρίου, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στην έδρα της επιχείρησης, στο Ίλιον Αττικής, στα απαραίτητα φορολογικά βιβλία και στοιχεία, μεταξύ των οποίων το βιβλίο εσόδων-εξόδων και το βιβλίο πελατών.
Όπως προέκυψε, η δήλωση Φ.Π.Α. που είχε υποβάλει η εταιρεία για το α΄ τρίμηνο του έτους 2013 περιείχε μηδενικά ποσά, ενώ οι δηλώσεις β΄, γ΄ και δ΄ τριμήνου δεν είχαν υποβληθεί. Παράλληλα, από τα εκδοθέντα παραστατικά και το βιβλίο εσόδων-εξόδων της επιχείρησης, διαφάνηκε ότι οι δύο ημεδαποί είχαν αποφύγει την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους πενήντα χιλιάδων οχτακοσίων εβδομήντα επτά ευρώ και εβδομήντα πέντε λεπτών (50.877,75).

Επιπλέον, από τη διασταύρωση των εκδοθέντων παραστατικών με τα υπάρχοντα προγράμματα-συνδρομές γυμναστηρίου, που παρείχε η εταιρεία εντός του 2013, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση εκατόν εννέα (109) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, με αποτέλεσμα η καθαρή αξία συναλλαγών για την οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό να ανέρχεται στις πέντε χιλιάδες εκατόν τριάντα ένα ευρώ και εξήντα έξι λεπτά (5.131,66).
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.