22/4/14

Ο Μαρτίνης τους χάλασε τις πωλήσεις ...

Τα Κατασχεμένα σε Ιόνια Νησιά
 
 
 
Ο νέος Ασφαλιάρχης Σπύρος Μαρτίνης έδωσε αυστηρές εντολές για κατασχέσεις σ' όλα τα Ιόνια Νησιά
Θετικός είναι απολογισμός της προσπάθειας που καταβλήθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ιονίων Νήσων, κατά την εορταστική περίοδο, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας πυροτεχνημάτων.
Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε σε εθνικό επίπεδο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπούσε στην πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων - τραυματισμών από τη χρήση των πυροτεχνικών ειδών, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων.
Ο σχεδιασμός που εφαρμόστηκε σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα πέτυχε τον στόχο του, καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε εφτά διαφορετικές περιπτώσεις, κροτίδες και άλλα πυροτεχνήματα τα οποία πωλούνταν παράνομα, ενώ παράλληλα δεν σημειώθηκε και κάποιος τραυματισμός από την ανεξέλεγκτη χρήση τους.
Συνολικά συνελήφθησαν εφτά ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων, ηλικίας από 24 έως και 78 ετών στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν περισσότερες από 44.000 κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα πυροτεχνήματα.
Από τις υποθέσεις αυτές ξεχωρίζουν: