23/5/14

Πακιστανός βίασε και λήστεψε 83χρονη

Τα Κλεμμένα
 
Μετά από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ενέχεται σε πλήθος ληστειών, σε απόπειρες ληστειών, σε κλοπές – διαρρήξεις οικιών, ενώ επιπλέον κατηγορείται για βιασμό ηλικιωμένης, ύστερα από ληστεία που διέπραξε σε βάρος της.
Σε βάρος του 21χρονου και ενός ακόμα ατόμου, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βιασμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ βαρύνεται και με τα αδικήματα της αντίστασης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς δρώντας από κοινού με το συνεργό του, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) ληστείες και μία (1) απόπειρα σε βάρος ενοίκων σπιτιών, ενώ διέπραξαν ακόμα τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις οικιών. Σε μία από τις ληστείες τους, ο 21χρονος βίασε το θύμα του (83χρονη ημεδαπή).
Πιο αναλυτικά, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει τις παρακάτω εγκληματικές πράξεις :
  • Την 20-11-2010, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία, από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας.
  • Την 13-01-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου (5.000) ευρώ.
  • Την 30-01-2014, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή του Κολωνού και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (60.000) ευρώ.
  • Την 21-02-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία, από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ, έναν (1) φορητό υπολογιστή και μία (1) χρυσή αλυσίδα.
  • Την 28-04-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στον Κολωνό, όπου αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ηλικιωμένη γυναίκα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
  • Την 14-05-2014, εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Κολωνό, όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών και με χρήση σωματικής βίας 83χρονη γυναίκα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, βιβλιάριο καταθέσεων, δύο (2) πιστωτικές κάρτες, μία (1) λίρα, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς της, καθώς και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο 21χρονος εξανάγκασε την 83χρονη να έρθει σε συνουσία μαζί του.
  • Την 16-05-2014, μετέβησαν με σκοπό τη ληστεία, σε μονοκατοικία στον Κολωνό, όπου διαμένει 62χρονη ημεδαπή, μαζί με τη μητέρα της. Ακολούθως, παραβίασαν την εξωτερική πόρτα της οικίας και χτύπησαν το κουδούνι, ενώ ο ένας από αυτούς κινήθηκε προς το πλαϊνό παράθυρο της οικίας, προκειμένου να μπει στο σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να εισέλθουν στην οικία.
  • Την 19-05-2014 εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή και μία ηλεκτρονική συσκευή (tablet).
  • Την 19-05-2014, ο 21χρονος εισήλθε σε μονοκατοικία στον Κολωνό και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν 65χρονη που διέμενε σε αυτό και ερεύνησε τους χώρους του, ενώ ο συνεργός του ανέμενε εξωτερικά. Στην προσπάθειά της να εξέλθει από την οικία και να καλέσει για βοήθεια, η 65χρονη έγινε αντιληπτή από το δράστη, ο οποίος εξαγριωμένος την έριξε στο δάπεδο του σπιτιού και την τραυμάτισε με το μαχαίρι στο χέρι της.
Ο 21χρονος κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά και απώθησε τους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, προκειμένου να διαφύγει.
Σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε πάνω του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 6,8 γραμμαρίων.
Σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του στον Κολωνό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχαν αφαιρέσει σε ληστεία,
  • (11) συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • (5) φωτογραφικές μηχανές,
  • διάφορα κοσμήματα και ρολόγια,
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και
  • φωτοτυπίες δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, με την οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών για ληστεία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, όπως και του συνεργού του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.