15/5/14

Έδινε αβέρτα επιδόματα

Δόθηκε η φωτο στη δημοσιότητα

Ο ΜΑΖΝΕΪΚΟΣ Δημήτριος 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών δεκαέξι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών τους τελευταίους μήνες στις Σέρρες.
Συνελήφθη στις (08.05.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 41χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού 38 ετών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τη λήψη επιδόματος για τον 38χρονο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε άλλους δεκατρείς πολίτες, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον δύο, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη επιδοτήσεων, επιδομάτων ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων, ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως διαπιστώθηκε, από την άνοιξη του έτους 2013 έως σήμερα, ο 41χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του 41χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.