30/7/14

Έμειναν στην Τουρκική όχθη

Το ΙΧΦ
 
Συνελήφθη χθες (28-7-2014) το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή του Πόρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, 46χρονος ημεδαπός, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Αμυντικής Περιοχής ) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ολλανδικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο εντός απαγορευμένης περιοχής, στην παρέβρια περιοχή του Πόρου.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στη χώρα σε τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε τρεις πλαστικές βάρκες και να επιχειρούν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, για να αποβιβαστούν στην ελληνική όχθη, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών επέστρεψαν στην τούρκικη όχθη.
Με τη σύλληψη του 46χρονου, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.