23/7/14

Ψάχνοντας την Πόλα


Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα ενώ την Τρίτη το απόγευμα δόθηκαν στη δημοσιότητα πέντε φωτογραφίες της - εκ των οποίων τέσσερις που «απομονώθηκαν» από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος - και η πέμπτη τη δείχνει όπως ήταν όταν συνελήφθη πριν μερικά χρόνια μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο έλεγαν πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από πολίτες πλέον η Πόλα Ρούπα να έχει αλλάξει χρώμα μαλλιών - στις φωτογραφίες τη δείχνει με ξανθό κοντό μαλλί - και ίσως και να μεταμφιέζεται κατά τις μετακινήσεις της κάτι που θα δυσκολέψει τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Μαζί της, εκτός από το παιδί, έχει τον φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι στο διαμέρισμα στο Μαρούσι αλλά εκτιμάται πως οπλοφορεί καθώς μέσα στο σπίτι βρέθηκε θήκη όπλου που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που είχε στην κατοχή του ο Νίκος Μαζιώτης.

Όπως αναφέρονταν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας που συνόδευε τις φωτογραφίες ενδέχεται να κυκλοφορεί με το υπ' αριθμόν ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Accent, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει ο Ν.Μαζιώτης, με πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας. Για το λόγο αυτό εξετάζονται προσεκτικά οι εικόνες από τις κάμερες που βρίσκονται στην Αττική Οδό αλλά και στις Εθνικές Οδούς μήπως εντοπιστεί το αυτοκίνητο.

Στην ανακοίνωση σημειώνονταν πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας.

Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν την άποψη πως η Πόλα Ρούπα δεν θα χρησιμοποιούσε όχημα που θα την «πρόδιδε» και για αυτό πιστεύεται πως το όχημα βρίσκεται κρυμμένο σε κάποιο υπόγειο χώρο στάθμευσης ενώ ακόμα και αν το χρησιμοποιούσε για τη διαφυγή της θα χρησιμοποιούσε δρόμους χωρίς κάμερες και έντονη αστυνόμευση όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας σημειώνουν πως υπήρχε σχέδιο διαφυγής της Πόλας Ρούπα ή του Νίκου Μαζιώτη εάν ένας από τους δυο συλλαμβάνονταν και τέθηκε σε εφαρμογή από την ομάδα υποστήριξης του ζευγαριού μέσα στην οποία ενδεχομένως να βρίσκεται ο καταζητούμενος (σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης) Γιώργος Πετρακάκος.