17/7/14

Βρήκαν τους ληστές

Ναύπλιο
 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, υπόθεση ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έγινε προχθές (15.7.2014) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, προχθές, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 33, 32 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από προσωπική τσάντα υπαλλήλου χρήματα, αφού προηγουμένως προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αργολίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) μαχαίρια.
  • Πέντε (5) φυσίγγια.
  • Το χρηματικό ποσό των -14.415- ευρώ
  • Μικροποσότητα κάνναβης.
  • Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) κράνος.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα .