29/8/14

Και οι 2 σεσημασμένοι



Σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά ήταν, σύμφωνα με την Aστυνομία, οι δύο δράστες της ληστείας σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων το βράδυ της Πέμπτης στον Κολωνό. 

Η ληστεία κατέληξε σε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος συνεργός του.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, το κατάστημα ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση, επειδή την τελευταία εβδομάδα είχαν γίνει άλλες δύο ένοπλες ληστείες. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, με πολιτικά, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εφαρμόζεται σε ειδικές περιπτώσεις παρακολούθησης στόχων.


Οι αστυνομικοί είδαν τους δύο δράστες να σταματούν έξω από το κατάστημα με μια κλεμμένη μοτοσικλέτα και να μπαίνουν μέσα, καλυμμένοι ο ένας με μαντήλι στο πρόσωπο και ο άλλος με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι.

Οι δράστες, με την απειλή πιστολιών άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και βγήκαν από το κατάστημα, όπου οι δύο αστυνομικοί, που δεν διακρίνονταν λόγω της πολιτικής περιβολής, τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Τότε, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας πυροβόλησε εναντίον τους και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. 

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη σε μικρή απόσταση μετά από καταδίωξη. 

Ο συλληφθείς οδηγείται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.