2/10/14

Η ... γιάφκα του Βύρωνα

 

Βρήκαν «γιάφκα» στον Βύρωνα - Ετοίμαζαν χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου - Στόχοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες
 
Γκαράζ στον Βύρωνα όπου εντοπίστηκαν σχέδια επίθεσης εναντίον του εφοπλιστή κ.Βαγγέλη Μαρινάκη και του επιχειρηματία κ. Θεόδωρου Φέσσα αλλά και σε πολυεθνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Πειραιά, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά από πολυήμερη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 


Η συνέντευξη του υπουργού και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣΣτις 6.30, το απόγευμα της Πέμπτης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδοσαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Τσακνάκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την έρευνα του διαμερίσματος στον Βύρωνα θα υπήρχε χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ενώ θα είχε προηγηθεί «πρόβα» στις 3 Οκτωβρίου.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκάλυψε πως οι στόχοι, σύμφωνα με τα ευρήματα, ήταν ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας και η σύζυγός του, Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας Info Quest, τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital ενώ τόνισε πως σε αυτή την περιοχή βρίσκονται και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αναφερόμενος στην έρευνα, στον Βύρωνα, υπογράμμισε ότι στο γκαράζ βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλικά μέρη καθώς και κλειδιά. Τα ευρήματα αυτά, όπως προέκυψε, ανήκουν στο αυτοκίνητο Nissan Sunny το οποίο εξεράγη, στις 10 Απριλίου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου. 

Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.
Ο συγκεκριμένος χώρος είχε εντοπιστεί και πρακολουθείτο, είπε ο κ. Τσακνάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ένας άντρας πλησίασε στην είσοδο του γκαράζ και αποφασίσθηκε η επέμβαση. Ο 30χρονος έφερε σθεναρά αντίσταση, ακινητοποιήθηκε και επάνω βρέθηκαν ηλεκτρονικό σύστημα για άνοιγμα του γκαράζ, κλειδιά, σακίδιο με διάφορα ρούχα. Συνελήφθη, οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για αντίσταση, απείθεια, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Από την έρευνα που έγινε στο γκαράζ βρέθηκε σημειωματάριο από την ανάγνωση του οποίου προέκυψε ότι προετοιμάζονταν «χτύπημα» τον μήνα Οκτώβριο. H «πρόβα τζενεράλε» ορίζονταν για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκρωβρίου. Οπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη Λ. Αμφιθέας προς το γκαράζ (16΄) και δίνονταν οδηγίες να φέρουν «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα»...


Τι έγινε το βράδυ της Τετάρτης


Ακόμη αστυνομικοί επισημαίνουν ότι το γκαράζ του Βύρωνα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη έρευνα για σχέσεις ποινικών με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και την αποστολή του εκρηκτικού μηχανισμού στο Χρηματιστήριο. Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος στο διαμέρισμα αποφασίσθηκε μετά την διαπίστωση ότι εκεί έδωσε παρόν ένας 30χρονος ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ο 30χρονος αρνήθηκε αρχικά να δώσει αποτυπώματα όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχουν προσδιορίσει τη ταυτότητά του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι «αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές ενδείξεις θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιτυχία στην προσπάθεια εξάρθρωσης ένοπλων οργανώσεων».

Εξι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), συνελήφθησαν στην Αθήνα, πέντε έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σε έρευνα που έγινε σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 χιλιοστών, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δυο φωτοβολίδες πυρσοί, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων. 

Επίσης σε δύο οικίες του 30χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 χιλιοστών ,
5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο. 

Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού στην Αθήνα βρέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Πέμπτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.