15/10/14

Νεκρός αστυνομικός της ΔΙΑΣ στον Κηφισό

 
Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε δυστύχημα στον Κηφισό
 
Θανάσιμα τραυματίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Δημήτριος Κατσιώνης, στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ, όταν παρασύρθηκε από δύο διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι δύο οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν.

Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία μαζί με συναδέλφους του. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα όχημα στο ρεύμα προς Λαμία.

Διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια το ΙΧ έπεσε πάνω στο όχημα που είχαν σταματήσει για έλεγχο.

Ο 32χρονος έπεσε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια παρασύρθηκε και από δεύτερο ΙΧ.

Η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο παρέλαβε τον άτυχο αστυνομικό και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άτυχος 32χρονος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία.

Η κηδεία του ειδικού φρουρού θα γίνει στο κοιμητήριο της Καλλιθέας αύριο Πέμπτη στις 14:00


Δήλωση υπουργού Δημόσιας Τάξης

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της χώρας για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του. Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και στο παιδί του Ειδικού Φρουρού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.».

Ανακοινώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής αναφέρει πως «για ακόμη μια φορά για ακόμη έναν  συνάδελφο το καθήκον του επεφύλαξε την ακροτελεύτια πράξη της ζωής του, στερώντας από την κοινωνία τον φύλακα άγγελό της, στερώντας από την αστυνομία τον άξιο αστυνομικό και συνάδελφο, στερώντας από την οικογένεια του τον πατέρα, τον γιο, τον σύζυγο. Ο Δημήτρης ο συνάδελφος Ειδικός Φρουρός της ΔΙ.ΑΣ Πειραιά από σήμερα θα μας προστατεύει όλους με την ψυχή του και θα μας  ενδυναμώνει με το παράδειγμα της ζωής του». 

Επίσης σε κοινή ανακοίνωση τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών υπαλλήλων σημειώνεται πως «η αστυνομική οικογένεια θρηνεί ένα ακόμα παιδί της, τον 32χρονο Ειδικό 
Φρουρό Δημήτρη Κατσιώνη που άφησε χθες τη νύχτα την τελευταία του πνοή 
στο Γ.Κ.Ν. Νίκαιας, βαρύτατα τραυματισμένος από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, 
ενώ συμμετείχε σε έλεγχο υπόπτου οχήματος στην Λεωφόρο Κηφισού στον 
Πειραιά».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «βαρύς κι ασήκωτος ο πόνος για την οικογένειά του και πελώρια τα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση για τον απροσδόκητο χαμό του νέου συναδέλφου μας και πατέρα ενός μωρού, μόλις ολίγων μηνών. Δυστυχώς, λόγια παρηγοριάς δεν υπάρχουν καθώς μας πνίγει το παράπονο, ενώ η οφειλόμενη έκφραση συλλυπητηρίων προς τους οικείους του και στην οικογένεια των Ε.Φ., μοιάζει ανίσχυρη για να απαλύνει το πένθος των δικών του ανθρώπων».

Τονίζεται επιπλέον ότι «ο προ ολίγων μηνών θάνατος ενός άλλου επίλεκτου μέλους μας στην Ηλεία, οι 126 συνολικά από το 1984 πεσόντες συνάδελφοί μας στο βωμό του καθήκοντος και οι χιλιάδες τραυματίες ανά την Ελλάδα, καταδεικνύουν το μέγεθος των ευθυνών και το τεράστιο κενό που καλούμαστε να καλύψουμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να πούμε ως εδώ με\ τις αστυνομικές τραγωδίες. Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας».