15/10/14

Tους θέρισε με το Smart


 
 Δύο νεκροί και τραυματίες από πρόσκρουση ΙΧ σε περίπτερο στην Π.Ράλλη
 
 Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες σημειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Τετάρτης στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισό, λίγο πριν από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. 

Νεκροί είναι μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας και ένας νεαρός αστυνομικός, ο οποίος πήγαινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό Έμπολα.
Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό άντρα της ΕΛ.ΑΣ. από τροχαίο δυστύχημα μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος αστυνομικός υπηρετούσε στη Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και είχε αποσπαστεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ενώ την περίοδο αυτή υπηρετούσε στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Βαρύτατα τραυματισμένη είναι μία γυναίκα η οποία –όπως έγινε γνωστό– έχασε τα δύο της πόδια και ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, και ένας ακόμα αλλοδαπός, αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Επίσης διαψεύστηκαν οι πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα 10χρονο παιδί.

Πώς συνέβη


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα της Τροχαίας, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκίνητου μάρκας Smart, ενώ κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος περίπου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, συγκρούστηκε με ταξί και προσπάθησε να διαφύγει πατώντας γκάζι. Έχασε όμως τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το τροχαίο δυστύχημα. 

Αρχικά χτύπησε την άτυχη γυναίκα η οποία εξέπνευσε επιτόπου. Είχε μόλις κατέβει από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα μαζί με τον σύζυγό της για να περάσει απέναντι. Στη συνέχεια το ΙΧ έπεσε διαδοχικά πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, παρέσυρε τη δεύτερη γυναίκα η οποία ακρωτηριάστηκε, τον αλλοδαπό και τελευταίο τον αστυνομικό και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο οδηγός, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών της Τροχαίας που ερευνούν την υπόθεση έχουν μπει κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περίφραξη του κτιρίου της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν έχουν καταγραφεί οι σκηνές του δυστυχήματος ενώ ο οδηγός του ταξί εντοπίστηκε και επιβεβαίωσε τη σύγκρουση με το Smart. Στην έρευνα της Τροχαίας συνδράμει πραγματογνώμονας.

Ο οδηγός

Ο τραυματίας οδηγός νοσηλεύεται και υποβάλλεται σε εξετάσεις ενώ έχει ληφθεί αίμα για να διαπιστωθεί εργαστηριακά εάν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Επιπροσθέτως εξετάζεται από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο το Smart να ήταν ανασφάλιστο και γι' αυτό να επιχείρησε να διαφύγει ο οδηγός του οχήματος ο οποίος φέρεται να υποστήριξε σε μια πρώτη συνομιλία με τους αστυνομικούς ότι έχασε τον έλεγχο επειδή παίρνει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση επιληπτικών κρίσεων.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Περί τις 13.00 το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Πέτρου Ράλλη που είχε κλείσει για αρκετές ώρες λόγω του δυστυχήματος.

Δήλωση Κικίλια

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στον αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα σημειώνει: «Πραγματικά τα λόγια περιττεύουν. Για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ανείπωτου πένθους. Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους αστυνομικούς σε δύο τραγικά τροχαία δυστυχήματα. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για τον αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη, έναν νέο άνθρωπο, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαζί με τον Αναστάσιο Χριστοδουλίδη έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας».

Με εντολή του υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν μεσίστιες σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη.