24/11/14

Ωραία παράσταση

 
 
 
 
 
Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 22.11.2014, στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου, τη θεατρική παράσταση – κωμωδία «Δον Καμίλο», έργο του Σωτήρη Πατατζή σε σκηνοθεσία κ. Γιάννη Κατράνη.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης.
Τη θεατρική παράσταση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, παρακολούθησαν επίσης Αξιωματικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό με τις οικογένειές τους, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, μετά το πέρας της παράστασης, απένειμε αναμνηστικά στους :
  • κ. Μιχάλη Ορόντη, Εκτελεστικό Διευθυντή Λειτουργιών και εκπρόσωπο του Προέδρου του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί την παράσταση της θεατρικής μας ομάδας, παραχωρώντας αφιλοκερδώς την αίθουσα θεάτρου.
  • κα. Αναστασία Πατατζή για την ευγενική της χειρονομία να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του θεατρικού έργου του εκλιπόντος συζύγου της, Σωτήρη Πατατζή.
  • κ. Βασίλη Κυριακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Integrated Security Management για την ευγενική του χορηγία να καλύψει τα έξοδα των παραστάσεων της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Σκηνοθέτη κ. Γιάννη Κατράνη, τιμώντας το έργο και τη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις του στη θεατρική ομάδα του Σώματος.
Επίσης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Αστυνομίας απένειμε τιμητικές διακρίσεις, εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, στους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1950 σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας. Ο Δον Καμίλο είναι ένας καθολικός παπάς, ο οποίος βρίσκεται στη μέση μιας εκλογικής μάχης για τις δημοτικές εκλογές, ανάμεσα στον διεφθαρμένο Φλουράτο, τον οποίο αναγκάζεται να υποστηρίξει λόγω της θέσης του στην εκκλησία και στον παιδικό του φίλο Πεπόνε. Μια απρόσμενη επίσκεψη του Καρδινάλιου θα βάλει τον Δον Καμίλο σε μπελάδες, αφού θα κληθεί να ξεγελάσει το λαό με ένα ψεύτικο θαύμα, προκειμένου να στρέψει την ψήφο του στον υποψήφιο Φλουράτο, γεγονός που είναι ενάντια στις αξίες και το ήθος του. Οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται κατατάσσουν το έργο ανάμεσα στις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του κλασικού θεάτρου.
Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και αποτελείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όλων των κατηγοριών (αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους). Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Ουίλιαμς, του Ψαθά και άλλων, με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει παραστάσεις σε Ιδρύματα, σε Καταστήματα Κράτησης και Φυλακές Ανηλίκων, σε Δημόσια Λύκεια και Γυμνάσια και σε διάφορους Δήμους της χώρας.