6/11/14

Απ΄ την Αθήνα στην Καμπούλ

Δέσμευση Στόλτενμπεργκ για στήριξη του στρατού στο Αφγανιστάν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, επισκέφθηκε βάση εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων στην Καμπούλ και απευθύνθηκε στα αφγανικά στρατεύματα
 
 
Τη ΝΑΤΟϊκή δέσμευση στη συνέχιση της εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης του αφγανικού στρατού μετά την πλήρη απόσυρση των μάχιμων δυνάμεων της Συμμαχίας έως τα τέλη του έτους επαναβεβαίωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την πρώτη του επίσκεψη την Πέμπτη στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη των ηνίων του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, επισκέφθηκε βάση εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων στην Καμπούλ και απευθύνθηκε στα αφγανικά στρατεύματα.

Μετά την απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, στο αφγανικό έδαφος θα παραμείνουν περίπου 12.500 στρατιώτες, κυρίως Αμερικανοί, για να συνεχίσουν την εκπαίδευση του στρατού.

Επίκειται συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ με τον αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι για συνομιλίες σχετικά με την συνεργασία ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας.