3/1/15

Τι τρέχει στη Μεταμόρφωση?

Ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού ήταν η 44χρονη

Μέσα από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες κατοίκων προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής να βρουν τους δράστες που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή σπιτιού στην οδό Μ. Μπότσαρη στη Μεταμόρφωση.
Το σπίτι είναι σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικία όπου διαμένει συγγενής βαρυποινίτη και οι αστυνομικοί  εκτιμούν ότι στόχος ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί για την υπόθεση.
Όπως έγινε γνωστό ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βρήκε στις 09.35 την Πέμπτη τυχαία ένα πλαστικό δοχείο 30 λίτρων, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και συγκεκριμένα σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδας (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 20 κιλά), τρεις πυροκροτητές, δυο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα εγκληματολογικά εργαστήρια που μεταφέρθηκε ο μηχανισμός διαπιστώθηκε ότι στο στουπί υπήρχαν ίχνη καύσης, κάτι που δείχνει πως είχε γίνει προσπάθεια πυροδότησης του μηχανισμού, ωστόσο ενδεχομένως λόγω καιρικών συνθηκών δεν ολοκληρώθηκε η ενέργεια και εγκαταλείφθηκε το δοχείο με τη βόμβα.

Αν όμως σημειώνονταν η έκρηξη, επισημαίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θα προκαλούνταν σοβαρές υλικές ζημιές. Επίσης εξετάζεται το δοχείο για τυχόν αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.