23/1/15

'Επαθε ... καταρράκτη ο γιατρός


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 46χρονου γιατρού – χειρουργού οφθαλμιάτρου Γενικού Νοσοκομείου στην Ήπειρο, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ιατρός είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να προβεί σε χειρουργική επέμβαση (καταρράκτη) στον 84χρονο πατέρα του. Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι, ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες (22-01-2015) το μεσημέρι, στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο Νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, επιστολικό φάκελο που περιείχε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.
Στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ακόμα σφραγισμένος επιστολικός φάκελος, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα (23-01-2015), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.