23/1/15

Αποξηραμένα φύλλα «ΚΗΑΤ»

Τα ναρκωτικά 



Προχθές (21.1.2015), σε αποθήκη των ΕΛ.ΤΑ. στην πόλη της Ρόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οκτώ δέματα που περιείχαν ποσότητα αποξηραμένων φύλλων «ΚΗΑΤ» συνολικού βάρους 62 κιλών και 288 γραμμαρίων.
Εξακριβώθηκε άμεσα η εμπλοκή δυο ημεδαπών ηλικίας 36 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή - προώθηση τους σε τρίτη χώρα.

Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε χθες (22.1.2015) στην Εισαγγελία Ρόδου και αφού εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα, σήμερα το πρωί συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου ο 51χρονος, ενώ ο 36χρονος αναζητείται.
Αναλυτικότερα, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στη Ρόδο εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης παράδοσης 46.650 γραμμαρίων «ΚΗΑΤ», που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών – Ελ. Βενιζέλος.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος εισήγαγε τα ναρκωτικά από την Αιθιοπία με ταχυδρομικά δέματα, μέσω του αεροδρομίου Αθηνών και στη συνέχεια έστειλε μέρος τους στα ΕΛ.ΤΑ. Ρόδου με παραλήπτη τον 51χρονο, προκειμένου να τα προωθήσει στις Η.Π.Α.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 51χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δυο παραστατικά αποστολής δεμάτων στις Η.Π.Α., καθώς και αποδεικτικά εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ των κατηγορούμενων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με συναρμόδιες Κεντρικές Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.